

4th of July PIR Majors Event

with Formula Car Challenge

Portland International Raceway - WITH Chicane Friday, July 1 through Sunday, July 3

Test Day Thursday, June 30 - Pro Drive 503 285 4449

SCCA Sanction: 16-M-4058-S/ 16-OGR-4594-S



SCCA Oregon Region Office: 503 747 3771 oregonscca.com



Friday, July 1			Saturday, July 2			Sunday July 3		
Start	Finish	Event	Start	Finish	Event	Start	Finish	Event
7:00 AM	3:00 PM	Registration Open	7:00 AM	3:00 PM	Registration Open	7:30 AM	10:00 PM	Registration Open
7:30 AM	5:00 PM	Tech Inspection Open	7:30 AM	5:00 PM	Tech Inspection Open	7:30 AM	3:30 PM	Tech Inspection Open
9:00 AM	9:30 AM	30-minute Practice, Group 1 (FCC)	9:00 AM	9:30 AM	30-minute Practice, Group 1 (FCC)	9:00 AM	9:15 AM	Warm-up - Closed Wheel
9:35 AM	9:55 AM	20-minute Practice, Group 2	9:35 AM	9:50 AM	15-minute Qualify Group 2	9:20 AM	9:35 AM	Warm-up - Open Wheel
10:00 AM	10:20 AM	20-minute Practice, Group 3	9:55 AM	10:10 AM	15-minute Qualify Group 3	9:40 AM	10:15 AM	26-lap Race (35 minutes max), Group 2
10:30 AM	10:50 AM	20-minute Practice, Group 4	10:20 AM	10:35 AM	15-minute Qualify Group 4	10:25 AM	11:00 AM	26-lap Race (35 minutes max), Group 3
10:55 AM	11:15 AM	20-minute Practice, Group 5	10:45 AM	11:00 AM	15-minute Qualify Groups 5	11:10 AM	11:45 AM	26-lap Race (35 minutes max), Group 4
11:20 AM	11:40 AM	20-minute Practice, Group 6	11:10 AM	11:25 AM	15-minute Qualify Groups 6	11:45 AM	12:45 PM	Lunch and Track Tours (as possible)
11:50 AM	12:10 PM	20-minute Practice, Group 7	11:10 AM	11:25 AM	15-minute Qualify Group 7	12:50 PM	1:25 PM	26-lap Race (35 minutes max), Group 5
12:10 PM	1:10 PM	Lunch and Track Tours (as possible)	11:35 AM	12:00 PM	25-minute Race (26 laps max), Group 2	1:40 PM	2:15 PM	26-lap Race (35 minutes max), Group 6
1:10 PM	1:30 PM	20-minute Qualify, Group 1 (FCC)	12:10 PM	12:35 PM	25-minute Race (26 laps max), Group 3	2:30 PM	3:05 PM	26-lap Race (35 minutes max), Group 7
1:35 PM	1:55 PM	20-minute Qualify, Group 2	12:35 PM	1:35 PM	Lunch and Track Tours (as possible)			
2:05 PM	2:25 PM	20-minute Qualify, Group 3	1:35 PM	1:55 PM	20-minute Qualify, Group 1 (FCC)	3:15 PM		Social - All Participants Invited
2:35 PM	2:55 PM	20-minute Qualify, Group 4	2:00 PM	2:25 PM	25-minute Race (26 laps max), Group 4			·
3:05 PM	3:25 PM	20-minute Qualify, Group 5	2:35 PM	3:00 PM	25-minute Race (26 laps max), Group 5	Run Groups		
3:35 PM	3:55 PM	20-minute Qualify, Group 6	3:10 PM	3:35 PM	25-minute Race, Group 1 (FCC)	1	FCC	
4:05 PM	4:25 PM	20-minute Qualify, Group 7	3:45 PM	4:10 PM	25-minute Race (26 laps max), Group 6	2	SRF, SRF3	
4:35 PM	5:05 PM	30-minute Race, Group 1 (FCC)	4:20 PM	4:45 PM	25-minute Race (26 laps max), Group 7	3	EP, FP, HP	, GTL, T3, SM
						4	GT1, GT2, 0	GT3, AS, STU, T1
5:15 PM		Social - All Participants Invited	5:30 PM		End of Season Awards Banquet	5	FA, FB, FC,	FE, FM, P1, P2
5:30 PM	9:30 PM	Track Night in America	Tropl	ny presentation	ons will be held on Saturday & Sunday	6	T2, T4, STL	., B-Spec
SCCA Event	Officials		Victo	ry Laps & Ful	I Victory Circle Activities Sunday Only	7	FF, F5, FV	
Race Director		RJ Gordy	End of Sea	son Award:	s Banquet Saturday NiteEveryone Invited!			
hief Steward		TBA	Tickets available at Registration & Driver Services		Schedule may be modified by Stewards if needed and may change on short notice			
Chairman SOM		TBA	*NO* general SCCA move in until 6AM Friday July 1.					
Series Administrator		Ceci Smith	REGISTRATION HOURS: Thurs Noon-3:00P for Test Day Participants				J	
Series Tech Chief		Chuck Knox	Friday & Saturday 7:00A-3:00P Sunday 7:30A-10A			Please note: Cars will LEAVE THE GRID at the START times noted		